dilluns, 7 d’abril del 2014

COM COBRIR UN PASTÍS (2a part)

Ja tenim el pastís cobert amb buttercream o amb ganache. Què fem ara? Probablement és la part que comporta més nerviosisme quan vols cobrir un pastís: el fondant? Quin tipus, quants grams, quin color, com?

Primer de tot, què necessitarem. Doncs allò essencial: el pastís que volem cobrir. El nostre és el del post anterior amb crema de cacau. Altres coses necessàries: el fondant, el rodet, ellisadors, un ganivet, la base on treballarem i un desmotllant.




Primer de tot mesurem el tamany del pastís dels laterals i el diàmetre i ho sumem. Será el total que necessitarem de fondant. En el nostre cas era: 17 + 7,5 + 7,5 cm. Fa un total de 32 cm.

1) Diàmetre

2) Laterals


Tot seguit prepararem el fondant. Sobre la base de treball posem una mica de desmotllant per tal que no s'enganxi el fondant. També podem posar maizena. Alguns posen sucre de llustre, però nosaltres no hi optem ja que el fondant ja és dolç de per sí. No ho volem en excés tampoc!

Agafem el fondant, l'amassem fins que sigui la consistència necessària i li donem forma circular, la forma del pastís que volem cobrir. Comencem a fer servir el rodet per estirar el fondant. Sempre deixarem una mica més de massa als costats i passem de tant en tant el palmell de la mà per veure que sigui igual de pla a tot arreu i igual de suau.


No tinguem por d'anar girant el fondant (veureu a la imatge als costats, que havíem deixat més massa i que ara l'allisarem igualment).


Un cop tinguem la mida suficient, passem el palmell per comprovar que estigui pla. Calculem uns 4 mm de gruix són més que suficients.


Ja el tenim llis i ja el podem posar al rodet.



Començarem a cobrir per la part més llunyana a nosaltres, així anirem veient si ens queda centrat qual col·loquem el fondant.



Un cop el deixem posat, allisarem una mica amb la mà, així podem notar amb el tacte si és suau o no.


Anirem fent els laterals. Estirarem cap avall per anar eliminant les parts sobrants.


Un cop ho tenim a punt, fem una tallada de seguretat. La farem servir per pressionar amb l'allisador i veure per on hem de tallar per tal que quedi arran del pastís.



Agafem l'allisador i apretem la part sobrant cap a dins el pastís. Ens marcarà per on haurem de tallar.



Amb el ganivet (o un tallador de pizza o una de les eines de treballar amb fondant que és un tallador) tallarem arran de la base del pastís. Com veureu a la imatge següent ens queda ben tallat gràcies al truc anterior del primer tall de seguretat.



I ara ja podem començar a decorar!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada