Avui us volem presentar el que fou el nostre primer encàrrec! Un pastís en forma de regal circular i amb un llaç múltiple que el coronava!
Per fer el pa de pessic vam utilitzar el següents ingredients:
- 230gr xocolata de cobertura
- 170gr mantega sense sal a temperaturaambient
- 350 gr sucre morè integral
- 3 ous XL (separades les clares dels rovells)
- 370 gr. farina
- 1 i 1/2 culleradetes de llevat
- 1 i 1/2 culleradetes bicarbonat sòdic
- 1/2 culleradeta sal
- 500ml llet a temperatura ambient
- 2 culleradetes d' extracte de vainilla
Us pot quedar:
- un pa de pessic de 24cm d'ample i 10 d'alt
- 2 coques de 24cm d'ample d'una altura norma
- 3 de 18cm d'ample
Els passos seguits van ser:
- Preescalfem el forn a 175ºC.Engreixem els motlles i hi col·loquem paper de forn perquè no s'enganxin i quedin ben llisos quan els desmotllem.
- Desfem la xocolata i la reservem fins que es refredi.
- En un bol tamisem la farina, el bicarbonat, el llevat i la sal.
- Batem la mantega i el sucre fins que blanquegin.
- Afegim els rovells i la xocolata desfeta i remenem
- Afegim un terç de la barreja de farina i remenem.
- Fem el mateix amb un terç de la llet (a la que li haurem afegit la vainilla abans).
- Anem fent així: un terç de farina, un terç de llet. (Si veieu que està quedant massa líquida, no cal que hi acabeu de posar tota la llet)
- Afegim les clares muntades a punt de neu. No les bateu, incorporeu-les suaument perquè no baixin.
- Posem la barreja al motllo o motllos i enfornem durant uns 30 minuts i fins que al clavar un punxo surti net.
- Desemmotllarem i el col·loquem de cap per avall sobre una reixa i el deixem acabar de refredar. Quan estigui fred l'emboliquem amb paper film i el posem a la nevera perquè quedi ben pres i quan el tallem no s'engruni.
- El deixem a la nevera d'un dia per l'altre.
I per què diem això de deixar-lo d'un dia per l'altre? Doncs perquè si el volem cobrir amb buttercream o ganache de xocolata necessitarem que el pastís estigui consistent. La buttercream que vam fer servir va ser:
-100gr de mantega sense sal
-300gr de sucre glas
-colorant alimentari (opcional)
-300gr de sucre glas
-colorant alimentari (opcional)
Vam tamisar el sucre glass i després vam barregar-ho tot. Un cop ho tenim fet anem cobrint el pastís, Primer entre cada un dels pisos que haurem tallat i després als laterals i a la part de dalt de tot.
I per acabar, vam cobrir-lo de fondant! I el resultat va ser un regal ben dolç de xocolata!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada