La nostra primera entrada la dediquem a una recepta típica del món anglosaxó, que aquí no té massa èxit. Ens agraden més els típics pa de pessic de l'àvia...
Doncs bé, a Dolços Nu no ens fa por innovar i provar coses noves. Per aquest motiu hem volgut provar el "Carrot Cake" o el que seria en català "Pastís de Pastanaga".
Preescalfem el forn a 180 º (el nostre forn és amb temperatura a dlat i a baix)
En un bol barregem la farina, sal, gingebre, canyella, llevat i bicarbonat i tamisem. (Tamisem perquè així queda un pastís ben esponjós)
En un altre bol batem els ous i afegim el sucre, l'oli i tornem a batre fins que quedin tots els ingredients barrejats. Afegim la pastanaga i la poma i batem de nou.
Incorporem la barreja d'ingredients secs i barregem fins aconseguir una massa homogènia i sense grumolls (si hem tamisat la barreja seca ens serà més fàcil eliminar grumolls)
Aboquem la barreja en un motlle de 26cm untat amb mantega i ho posem a coure uns 40 '/ 45'
Desemmotllem i deixem refredar damunt d'una reixeta. (també es pot untar amb un esprai desmotllant que va molt bé i és més pràctic, ja que no malgastem tanta mantega
I ja tenim un pastís mot bo i esponjós que combina el sabor de la pastanaga amb la dolçor del sucre i l'acidesa de la poma!
Doncs bé, a Dolços Nu no ens fa por innovar i provar coses noves. Per aquest motiu hem volgut provar el "Carrot Cake" o el que seria en català "Pastís de Pastanaga".
Els ingredients que necessitareu per fer-lo són els següents:
- 300g de farina
- 375g de sucre morè
- 4 ous L
- 150ml d'oli suau d'oliva (hem fet servir oli de trull i ha quedat bé)
- 250g de pastanaga ratllada (aproximadament 3 pastanagues mitjanes)
- 100g de poma ratllada (aproximadament 1 poma)
- 1 culleradeta de postres de llevat
- 1 culleradeta de cafè de bicarbonat
- 1 culleradeta de postres de canyella mòlta
- ½ culleradeta de cafè de gingebre (no n'hem posat ja que no ens agrada massa...)
- 1 pessic de sal
El procés d'elaboració té uns passos que s'han de seguir curosament si es vol un pastís esponjós:
I ja tenim un pastís mot bo i esponjós que combina el sabor de la pastanaga amb la dolçor del sucre i l'acidesa de la poma!
Normalment aquest pastís es cobreix d'un frosting de formatge, però de moment només hem provat la recepta del pa de pessic a veure com quedava!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada